Maritim sikring i Fredericia

Havnesikring

Siden indførelsen af en række tiltag inden for maritim sikring i EU, har vi specialiseret os i levering af hegns- og portløsninger til havne landet over – store som små. I oktober 2022 stod det nye havneprojekt klar i Fredericia.

Europæisk knudepunkt

På grund af sin centrale beliggenhed er det infrastrukturelle flow ved Fredericia havn af afgørende betydning for import og eksport af varer til de europæiske og internationale markeder.

Med både færdsel til søs, via køretøjer og på skinner, bestod vores løsning af forskellige elementer. Som den største containerhavn i regionen, er valget af indhegning også baseret på en sikker og langtidsholdbar løsning, der kan tåle at stå i alt slags vejr.

Det har været et stort projekt for ADP og derfor meget vigtigt, at have en tæt dialog med virksomheden, der skulle stå for det. Når et havneområde i den her størrelse og med så stort et trafik-flow der skal sikres, så er SER Hegn en konstruktiv samarbejdspartner”, fortæller Søren Møller Petersen, projektchef ved ADP Fredericia.

Løsning

Vores Pallas Economy stålmåttehegn blev valgt som indhegning af en stor del af området svarende til over 500 lbm stålmåttehegn. Da det er specialudviklet til det skandinaviske, er Pallas stålmåttehegn ofte det foretrukne valg i industrien. Konstruktionen og gittermønstret giver både sikkerhed og en lang holdbarhed, der derved også giver en økonomisk fordel.

På grund af de forskellige typer trafikanter, er der ligeledes valgt forskellige porte og adgangslåger. I alt er der opsat 5 motordrevne adgangslåger, imens der ved de større indgange er installeret i alt Halsäng foldeporte med gennemkørselsbredder på 9 og 10 meter. Portfløjene har en kraftig konstruktion, der alligevel har en hurtig åbne-lukketid på grund af den kraftige portmotor. Den er især ideel ved områder, der stiller høje krav til sikkerhed på grund af fløjsidernes magnetiske låsning, når de lukker i.

Ved passagerne til godstog er der monteret Delta skydeporte, der udover sin funktionalitet også er fritsvævende, hvilket muliggør monteringen over skinner. Alle produkter er leveret i en højde på 2 meter for at kunne opretholde ISPS sikringen.

Som et ekstra sikkerhedselement er der ved flere af indgangene installeret Elka Toll-bomanlæg, der har en åbnings- og lukketid på 0,7 sek., synkroniseret med portene. Afslutningsvis leverede vi betjeningsstandere til kodetastatur i forskellige højder.

Tæt dialog

Ifølge Søren Møller Petersen har den tætte dialog været vigtig:

Fra dag et har vi haft den samme kontaktperson, der både har solgt og været projektleder igennem hele forløbet. Han har løbende givet sin vurdering og vejledning til at optimere forskellige processer i forhold til hegn og port løsninger.

Uanset størrelsen på et projekt, kan vores kunder være sikre på, at det er den samme kontaktperson der følger en opgave til dørs – fra første opringning til vi afleverer nøglerne.

”Det har ikke blot handlet om at sælge nogle produkter, men i stedet, om at finde den helt rette løsning til vores behov. Jeg er meget tilfreds med forløbet”, afslutter projektchef ved ADP Fredericia.”

Kontakt os i dag

ISPS havnesikring har aldrig har været mere aktuelt end i dag, og som en del af Europas førende leverandør af perimetersikring, tilbyder vi et bredt udvalg af produkter, alt efter hvilket sikkerhedsniveau der er behov for.

Kontakt os i dag for en uforpligtende vejledning på  +45 75 86 82 96