Heras opfylder krav om CE-certificerede automatiske porte

Heras ser positivt på indførelsen af reviderede standarder for automatiserede porte, der for nylig trådte i kraft som en del af et brancheomfattende forsøg på at implementere strengere krav, der øger sikkerhedsniveauet.

Den reviderede CE-certificering vil gælde for nye automatiske dobbeltfoldende, sving- og skydeporte – som normalt er store tunge enheder med store automatiske bevægelige dele – der fremstilles fra nu af for at opfylde reviderede sikkerhedsstandarder.

Heras, som er Europas førende end-to-end leverandør af faste såvel som mobile løsninger til beskyttelse af et områdes ydergrænser, har bekræftet, at alle produkterne i deres sortiment inden for adgangskontrol nu opfylder kravene i den reviderede standard. Konkret gælder det virksomhedens sving-, dobbeltfoldende og skydeporte.

Selvom den reviderede CE-standard gælder for nye produkter, påvirker den ikke eksisterende porte, og de vil fortsat opfylde kravene, hvis man vedligeholder dem i henhold til procedurer.

Heras’ Chief Marketing and Technology Officer Ian Crosby udtalte, at virksomheden hilser den reviderede CE-certificering velkommen, og at virksomheden har handlet hurtigt for at sikre overholdelse af CE-mærkningens krav. Det har bevirket, at vi kan sikre, at kunderne kan være trygge ved, at de produkter, som virksomheden producerer og installerer, lever op til alle regler.

“Overholdelse af branche- og regulatoriske standarder er en integreret del af Heras, da sikkerhed altid har første prioritet,” sagde hr. Crosby. “Denne ordning sætter os i stand til at gøre det, vi er bedst til: at producere højkvalitets, holdbare og pålidelige produkter, der bruges på mange forskellige steder fra skoler og distributionscentre til steder af strategisk og national betydning.

“Disse steder er afhængige af Heras for at sikre, at deres ydergrænser er fuldstændigt sikre og forsvarlige, hvortil adgangskontrol er helt central. Det er årsagen til, at vi har handlet hurtigt for at sikre, at nye produkter overholder kravene forud for den reviderede og strammere europæiske CE-standard.”

Hr. Crosby tilføjede: ”Det er vigtigt at understrege, at indførelsen af den reviderede standard ikke betyder, at eksisterende porte med nuværende CE-mærkning pludseligt er usikre. Det handler om at trække en streg i sandet, efter hvilken der gælder en strengere standard fremover.”

Heras bekræfter også, at man som medlem af det britiske Door & Hardware Federation (DHF) værdsætter DHF’s støtte og vejledning i forbindelse med den kommende standard og dens bestræbelser på at øge kendskabet til standarden og vigtigheden af at overholde den. Heras har underrettet kunder og alle ansvarlige for administration af websteder om ændringerne – og det kan opsummeres i seks hovedpunkter.

Seks centrale punkter om den reviderede standard

  • Andre, der piggybacker på en elektriske skydeport – dette er et problem, som den strengere standard er designet til at stoppe. En port skal kunne registrere, at der er en person ved den bevægelige del af porten. I dette tilfælde skal porten stoppe eller vende om i tide for at beskytte personen mod at komme til skade.
  • Ekstra fotocelle til en elektrisk skydeport – porte indeholder mange registreringssystemer, herunder sikkerhedskanter i form af gummilister, som ved tryk udsender et signal om at få porten til at stoppe og/eller gå tilbage til udgangspunktet. Derudover har de fleste porte fotoceller, som er sensorer, der registrerer personer eller genstande. Den reviderede standard kræver en ekstra fotocelle (i tillæg til den eksisterende fotocelle) for at gøre registreringen af personer eller genstande endnu mere præcis.
  • Tilladte kræfter ved åbning og lukning af en elektrisk skydeport – den nuværende standard specificerer allerede, at porten ikke må udøve for stor kraft ved lukning. Dette gælder for portens forkant. For yderligere at øge sikkerheden skal den samme funktion også gælde for portens bagkant, når den åbnes. Den reviderede standard specificerer, at de tilladte kræfter for bagkanten også skal begrænses.
  • Sikkerhedsafstand mellem hegn og en elektrisk skydeport – da de fleste porte har et tilstødende stykke hegn på hver side af åbningen, skal der også tages hensyn til mellemrummet mellem lågen og hegnet. Dette er for at sikre, at der er en sikker afstand mellem dem, og at der ikke er mulighed for, at en arm eller et ben kommer i klemme.
  • Væltesikring til svingporte og dobbeltfoldende porte – disse typer porte er normalt meget tunge, så det er absolut nødvendigt, at portene ikke kan vælte ned over nogen, da konsekvenserne kan være livsfarlige. I tillæg hertil fastslår den reviderede standard, at hvis et hængsel svigter eller går i stykker, må vingebladet aldrig vælte – der skal installeres en sikkerhedsfunktion for at sikre, at dette aldrig sker.
  • Ekstra fotocelle til en elektrisk svingport – ligesom for automatiske skydeporte skal en automatisk svingport også have en sikkerhedsfotocelle installeret for at registrere en person eller genstand, når porten åbner. Dette er i tillæg til den, der registrerer en person eller genstand, når porten lukker.

Hr. Crosby tilføjede: “Hos Heras er vi stolte af at være på forkant med beskyttelsesløsninger, og det er vigtigt, at vi altid er et skridt foran – og i dette tilfælde har vi handlet hurtigt for at sikre, at vores automatiserede portprodukter er testet og i overensstemmelse med den reviderede standard.”

For mere information kan man gå til CE-mærkning.