Bedste adgangsløsning til dit behov

Der er mange måder at administrere adgang til din matrikel. Du kan vælge mellem bomme og drejelåger, en solid skydeport, adgangslåge eller en effektiv hurtigbevægelig foldeport. Mange virksomheder kan godt have svært ved at finde den bedste løsning til at beskytte deres anlæg. I dette blogindlæg forklarer vi fordele og ulemper ved de forskellige muligheder og giver tips til, hvordan du træffer det rigtige valg.

Når det kommer til facilitetssikkerhed, tænker mange virksomheder straks på hegn, detektionssystemer, kameraer, sikkerhedsprotokoller, sikkerhedspersonale og andre ressourcer. Hvor trygt og sikkert dit område er afhænger også af, hvordan du kontrollerer adgangen til dit anlæg. Blot nogle af mulighederne kunne være påkørselsporte til fodgængere, afspærringer til køretøjer og porte til at lukke og afgrænse hele området. Nedenfor kan du læse mere om af de forskellige udtryk kategorier.

Skydeporte, der giver en bred indgang – er ofte praktiske, når store køretøjer skal ind og ud på samme tid. Disse porte lukker normalt med hastigheder på 25 centimeter / sek. (standardhastighed) – i  nogle tilfælde helt op til 50 centimeter/ sek. Skydeporte er bedre rustet til at lukke relativt store åbninger til et facilitetsområde sammenlignet med højhastigheds foldeporte, men de kræver mere plads end andre porttyper. Store skydeporte kombineret med en vejbom, kan stå åbne i dagtimerne.

Højhastigheds foldeporte begrænser til enhver tid adgangen til dit område og fylder kun en lille smule. De åbner og lukker på få sekunder, og deres smarte harmonika-lignende design foldes ind, når de åbnes og foldes ud, når de lukker, hver gang et køretøj passerer.

Dette gør højhastigheds foldeporte og vejbarrierer – særligt velegnede til områder med meget trafik. En ekstra fordel er, at højhastigheds foldeporte kombinerer hurtig adgang med forbedret overvågning, samt muligheden for helt at lukke området af et anlæg.Manuelt og elektrisk betjente svingporte giver en stærk og langtidsholdbar adgangsløsning. De lukker et område fuldstændigt for køretøjer, cyklister og fodgængere efter hver bevægelse (hvis automatiseret/elektrisk). Svingporte kræver mere plads end højhastigheds foldeporte, da de svinger op til 180 grader ved åbning og lukning.

Bomanlæg skaber en klar grænse mellem et offentligt område og dit erhvervsområde. Dette gør dem effektive til at kontrollere adgang for køretøjer, men mindre egnede til at forhindre fodgængere og cyklister i at komme ind i dit anlæg. Da vejbommene ikke helt spærrer indkørslen, er det nemt for folk at snige sig forbi, glide under eller klatre over bommen. De fleste vejbarrierer er ikke designet til at forhindre køretøjer i at trænge igennem en indkørsel.

Rotationslåger er designet til at give et stort antal fodgængere mulighed for at få adgang til dit anlæg på en kontrolleret måde. Disse tillader kun én person ad gangen at passere, og det går kun i én retning. Afhængigt af den valgte model betjenes drejeporten elektromagnetisk eller mekanisk.

Hvad passer bedst til dit behov?

Som du kan se, er der et hav af muligheder for adgangsløsninger. Men hvordan beslutter du dig for, hvilke af disse, der passer bedst til dine behov? 

Rammerne

Hvor bred skal din indgang være? En bred åben indgang kræver en skydeport eller måske to indgangsbarrierer. Hvis indgangen er smallere, kan du montere en hurtigkørende foldeport, bomanlæg eller skydeport. Mængden af ​​plads til din port er en anden faktor. Da skydeportene åbner helt, har du brug for plads nok til venstre eller højre for porten (mindst lige så bred som selve porten). Hvis denne plads ikke er tilgængelig, er en skydeport ikke en mulighed. Heldigvis kræver bomanlæg, skydeporte og højhastighedsfoldeporte mindre plads.

Færdsel og køretøjer

Når du kontrollerer adgangen til dit anlæg, spiller niveauet af køretøjsaktivitet en vigtig rolle. Skal du klare en høj trafiktæthed, og chauffører skal identificere sig selv, når de skal ind og ud af området, er bomanlæg og højhastighedsfoldeporte gode løsninger. Hvis dit anlæg forventer lav trafikintensitet, er en skydeport en elegant løsning. Du skal også overveje, hvilken type trafikbevægelser der vil finde sted. Kommer der kun køretøjer ind i området eller kun fodgængere? Eller er begge velkomne, og skal du administrere flere adgangspunkter?

Sikkerhedsniveau

Bomanlæg er fremragende til at kontrollere køretøjers adgang til dit anlæg. Fodgængere kan dog nemt komme forbi en vejbom. En skydeport er mere effektiv til at holde uvedkommende ude. Skydeporte har ofte en højde på 2,5 meter – hvilket normalt er højt nok til at holde ubudne gæster ude. Hvis indgangen til enhver tid skal holdes lukket for at matche omkredsens sikkerhedsniveau, kan en skydeport eller højhastighedsfoldeport være din bedste mulighed. Disse porte spærrer for adgangen, men hvis en bil skal forbi, kan porten åbnes og lukkes på få sekunder. Husk at højhastigheds foldeporte åbner/lukker hurtigere end skydeporte.

En anden mulighed er at kombinere en hurtigt bevægende foldeport og en bomanlæg, for for eksempel at skabe en låseproces tilpasset det højeste sikkerhedsniveau. Ved at montere porten og vejbommen med kort afstand fra hinanden kan man forhindre, at flere uautoriserede køretøjer bryder ind i anlægget på samme tid. Det er altid godt at spørge dig selv, hvad du har brug for for at beskytte din virksomhed og dens drift. Nogle virksomheder har brug for en låge, der er lukket hele dagen, mens andre kun skal lukke porten én gang sidst på dagen.

Du foretrækker måske at beskytte dit anlæg ved at lukke det helt, men det er ikke altid nødvendigt. For at bestemme virksomhedens sikkerhedskrav er det bedst at arbejde med scenarier. Ved at overveje de mest sandsynlige risici og trusler, din virksomhed står over for, kan du identificere de scenarier, du aktivt ønsker at forhindre. En energileverandør, der skal forhindre uautoriseret adgang til højspændingsanlæg, har andre krav sammenlignet med en landmand, der primært ønsker at holde ubudne gæster væk fra sin jord. Ved nøje at overveje alle faktorer – inklusive scenarier, plads og bevægelse – kan du bedst definere den perfekte løsning til din virksomhed.

Vores eksperter står altid klar til at vejlede og hjælpe dig videre med at vælge det, der passer bedst til dine behov. Send os gerne en mail til info@ser-hegn eller ring til os på +45 75 86 82 96