Noisecare styrker naboskabet

Det er vigtigt at have et godt naboskab… Vi var ved at være lidt trætte i ansigterne inden hegnet kom op. Men kan sådan et hegn gøre, at man fortsat kan have det godt med sine naboer, så er det guld værd”, fortæller Hanne Hosbond, pædagogisk koordinator i Børnehuset Molevitten.

Da ungdomsskolen UngHerning flyttede ind ved siden af Børnehuset Molevitten, førte det mere liv med sig men også mere støj til de små naboer. Udfordringen lå i, at krybbehuset lå op ad skolegården og en etableret hoppepude, hvilket resulterede i, at børnene ikke kunne få deres søvn: ”Det lyder som om det er småting med børn der ikke sover, men det er en stor udfordring for os og forældrene, når de får dem hjem. Men der er ro derinde og børnene sover igennem, så det er rigtig dejligt. Det er vi glade for.

Efter kundens ønske opsatte vi 74 lbm Noisecare Extreme i en højde af 3 meter imellem de to institutioner. Med CE-certificering er støjhegnets funktion og kvalitet testet og godkendt. Kendetegnet ved denne type Noisecare støjdæmpende hegn er dets indbyggede stålplade i midten, der sikrer 27 dB støjreducering og skaber den ønskede ro.

Udover en effektiv støjreducering bliver modulerne i dag brugt som aktivitetsvægge af børnehuset samtidig med, at man på den anden side har plantet planter, der skal vokse langs panelerne.
Vi bruger modulerne som et læringsmiljø for børnene, hvor vi hænger ting op på hegnet. Vi arbejder i sådan nogle forskellige moduler med fokusområder, vi har arbejdet med luft, ild, jord og vand. Lige nu er det jord, fordi vi er i gang med at plante blomster”, fortæller Hanne. Det enkle design giver således rig mulighed for at inkorporere støjhegnet, så det passer ind i alle miljøer.

Hos SER Hegn A/S handler det ikke om produkter men om at finde den rette løsning, der både er funktionel og holdbar. Derfor er vi glade for at denne løsning kunne imødekomme problematikken for naboerne.

Erfaringerne med SER Hegn A/S var gode andre steder også, så det var relativt nemt. Hele processen har bare kørt, aftalerne er blevet overholdt… Det er altid dejligt, at aftaler bliver holdt. Det gør bare alting meget nemmere”, siger Allan Bjørnskov Hansen, viceleder på ungdomsskolen.

For børnehuset var det især vigtigt, at tidsplanen blev overholdt, så dagligdagsplanlægningen kunne forløbe problemfrit:  ”Det er blevet holdt inden for tidsplanen. Opsætningen gik hurtigt, omkring 14 dage så var det klaret. Det var vigtigt, at der ikke manglede et hegn for længe pga. sikkerheden. Jeg vil helt klart anbefale nogen med samme udfordringer som os, at de kan komme herned og kigge på hvad vi har, for jeg synes det er en tilfredsstillende løsning der er kommet”, fortæller Hanne.

SER Hegn A/S siger tak til UngHerning og Børnehuset Molevitten i Herning kommune for samarbejdet og for at ville dele deres oplevelser.