Sådan bidrager vindlastberegninger og langtidsholdbarhedstest til en sikker port

Hos SER Hegn | Heras lægger vi stor vægt på, at vores porte er sikre. Vi gør mere, end du måske forventer. Vil du vide mere om dette? I denne blog tager vi dig med bag kulisserne. Her kan du læse mere om, hvad vi gør for at kunne levere en sikker port og hvorfor vi fx udfører holdbarhedstest og kraftmålinger.

Vidste du, at vi tager hensyn til vindbelastningen, når vi fremstiller vores porte i Heras? En låge skal kunne tåle forskellige forhold. Vinden har stor indflydelse på porte, der eksempelvis befinder sig tæt på Vestkysten, men vindbelastning er ikke det eneste, vi skal tage højde for. En låge står udenfor i mange år og er konstant udsat for forskellige typer vejr. Derfor tager vi også højde for temperatur, ilt, nedbør og andre miljøfaktorer.

Hvorfor gør vi det?

Vejrets påvirkning er kun en del af vores arbejde med at fremstille sikre porte. Vi udfører også andre former for analyser, test og målinger. En låge skal opfylde kravene i den såkaldte CE-mærkning, der gælder for produkter inden for EU. Som producent gør vi alt for at levere en sikker port, og forhindre, at personer eller noget materielt bliver beskadiget, fx ved at montere sensorer, der får porten til at stoppe, når den registrerer personer eller køretøjer.

Et skridt foran

Som producent skal vi naturligvis følge de lovpligtige regler, men vi tilføjer yderligere komponenter for at gøre porten endnu mere sikker. Tag for eksempel en manuelt betjent port. Selvom de fleste lukker den blødt, tester vi stadig porten, hvis nogen lukker den for hårdt. Vi ser blandt andet på, om der sker deformation ved bestemte hastigheder, og på baggrund af resultaterne af testene har vi blandt andet udviklet specielle stopanordninger, der fanger brag ved høje hastigheder.

Hvor langt går vi?

Derudover udfører vi som producent også holdbarhedstest på vores mekaniske design. På vores testanlæg er der en række porte, som konstant bevæger sig frem og tilbage for at teste, hvilke vigtige dele der er følsomme over for slid. Ud fra den information bestemmer vi blandt andet, hvor ofte der skal udføres vedligeholdelse på eksempelvis rattene.

Vi gør alt for, at vores porte er sikre, men der findes også faktorer, som vi ikke kan kontrollere. Fra det øjeblik porten er monteret, er du som ejer ansvarlig for vedligeholdelse og at holde porten sikker. I praksis bemærker vi ofte, at ejerne ikke er klar over dette. Konsekvensen er, at der først udføres vedligeholdelse på porten, når den ikke længere virker. Det vil du naturligvis gerne undgå.

Vi anbefaler derfor, at du mindst én gang om året får en kvalificeret sagkyndig til at efterse porten. Heras Service tilbyder skræddersyede service- og vedligeholdelsesløsninger, der sikrer, at arealbeskyttelsen af ​​dit anlæg altid er optimeret, samtidig med deres servicepakker også sikrer, at du altid overholder generelle forskrifter og standarder.

Vores eksperter står altid klar til at vejlede og hjælpe dig videre med at vælge det, der passer bedst til dine behov. Send os gerne en mail til info@ser-hegn.dk eller ring til os på +45 75 86 82 96